AhenkFm
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AhenkFm

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Karınca Ve Hz.Süleyman

3 posters
YazarMesaj
Dj-Kutay
Administrator
Administrator
Dj-Kutay

Ruh halleri : Karınca Ve Hz.Süleyman Eglenm10
Takımlar : Karınca Ve Hz.Süleyman 144410
Seviye :
Karınca Ve Hz.Süleyman Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Karınca Ve Hz.Süleyman Right_bar_bleue

Başarı :
Karınca Ve Hz.Süleyman Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Karınca Ve Hz.Süleyman Right_bar_bleue

Güçlülük :

Kötü İtibar :
Karınca Ve Hz.Süleyman Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Karınca Ve Hz.Süleyman Right_bar_bleue

Aktiflik :

Karınca Ve Hz.Süleyman Empty
MesajKonu: Karınca Ve Hz.Süleyman   Karınca Ve Hz.Süleyman Icon_minitimePtsi Eyl. 08, 2008 8:13 pm

KARINCA İLE HZ. SÜLEYMAN (a.s)
Bir gün Süleyman Peygamber (a.s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar.
Karınca da,
"Bir buğday tanesi yerim" diye cevap verir.

Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber (a.s) karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da bir buğday tanesi koyarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır. Ondan sonra da bir yıl bekler. Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır. Kendi kendine meraklanır. Acaba neden yemedi?

Bunun üzerine Hz. Süleyman (a.s) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar.
Karınca da,
"Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah (c.c) verirdi. Ben de O'na güvenerek bir buğday tanesini tamam olarak yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi. Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim. Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden de bir yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek, diğer yarısını da ertesi yıla bıraktım" diye cevap verdi.
Yüce Allah (c.c) cümlemizi kul kapısına baktırmaktan korusun, amin... (2)
Mustafa
Emektar
Emektar
Mustafa

Ruh halleri : Karınca Ve Hz.Süleyman Yoksu611
Takımlar : Karınca Ve Hz.Süleyman 144710
Seviye :

Başarı :

Güçlülük :

Kötü İtibar :
Karınca Ve Hz.Süleyman Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Karınca Ve Hz.Süleyman Right_bar_bleue

Aktiflik :

MesajKonu: Geri: Karınca Ve Hz.Süleyman   Karınca Ve Hz.Süleyman Icon_minitimeÇarş. Ocak 21, 2009 3:30 pm

Paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık
CeLLaT
Yüzbaşı
Yüzbaşı
CeLLaT

Ruh halleri : Karınca Ve Hz.Süleyman Yoksu611
Takımlar : Karınca Ve Hz.Süleyman 144710
Seviye :
Karınca Ve Hz.Süleyman Left_bar_bleue50 / 10050 / 100Karınca Ve Hz.Süleyman Right_bar_bleue

Başarı :
Karınca Ve Hz.Süleyman Left_bar_bleue80 / 10080 / 100Karınca Ve Hz.Süleyman Right_bar_bleue

Güçlülük :
Karınca Ve Hz.Süleyman Left_bar_bleue60 / 10060 / 100Karınca Ve Hz.Süleyman Right_bar_bleue

Kötü İtibar :

Aktiflik :
Karınca Ve Hz.Süleyman Left_bar_bleue10 / 10010 / 100Karınca Ve Hz.Süleyman Right_bar_bleue

MesajKonu: Geri: Karınca Ve Hz.Süleyman   Karınca Ve Hz.Süleyman Icon_minitimeSalı Şub. 17, 2009 10:55 am

ellerine sağlık

Karınca Ve Hz.Süleyman
1 sayfadaki 1 sayfası