Plasma rifle mı? Yoksa minigun mı? Hangisinin daha kullanışlı olduğuna karar veremedim. Daha şimdiden onlarca kez oynamama rağmen hangi silahın beni rekora taşıyacağını bir türlü çözemedim. Neyse... En iyisi ben size oyundan biraz bahsedeyim. Siz oynadığınız zaman hangi silahın daha iyi olduğuna kendiniz karar verirsiniz.
Debrysis, mouse ve klavye ile oynanan bir shooter oyunu. Klavyedeki oklar ile tekerlekli ölüm makinemizi yönlendirirken, mouse ile nişan alıp ateş ediyoruz. Beş bölümden oluşan Debrysis’in her bölümü ayrı bir arena şeklinde hazırlanmış. Bölümlerin ya da oyunun bir sonu yok. Amaç ise en yüksek skoru yapmak. En yüksek skoru yapmak için çabalarken yerden birbirinden farklı efektlere sahip silahlar toplayıp savaşabiliyoruz. Silahların yanı sıra toplu katliam yapmak üzere yerden tek kullanımlık silahlarda alabiliyoruz. Bu toplu katliam silahlarını başlarda kullanırken stratejik anlarda kullanabiliyoruz fakat ilerleyen saniyelerde oyun gitgide hızlandığı için stratejik bir önemi kalmıyor. Daha çok nefes almamızı sağlayacak anlık boşluklar yaratmak için kullanılıyorlar.
Birbirinden farklı büyüklüklerdeki yine farklı tasarımlara sahip olan arenalarda puan kazanmak zorlaşıyor, fakat bu bölümlerde kaçabileceğiniz daha çok alana sahip oluyorsunuz. Stratejik alanları doğru kullandığınız takdirde rekor üstüne rekor kırabilirsiniz ancak oyun bundan daha fazlasına sahip değil ne yazık ki. Fakat yapımcının web sitesinde yakında multiplayer modunun da çıkacağını belirtmişler. Eğlenceli multiplayer modları eklenirse kendini çok daha fazla oynatacak bir oyun olabilir.
Shooter oyunlarıyla aranız iyi değilse Debrysis sizin için bir oyun değil demektir. Yüzlerce shooter’dan daha farklı bir yanı yok... 6,5